Добре дошли в нашия магазин!

Категории

ЙОНИЗАТОРИ, ОЗОНАТОРИ, ВЪЗДУХООЧИСТИТЕЛИ

Дата: 2016-10-24

Съвременният начин на живот, който водим замърсява въздухът до неподозирано вредни нива за човешкият организъм и тук не говорим за ролята на заводите и останалите предприятия, които са с най-голяма заслуга за разрушаването на озоновият слой на планетата. Става дума за въздухът, който дишаме вкъщи, в колата или на работното място. Той се замърсява по един или друг начин от нашите действия, на уредите, които използваме и действията, които извършваме.

Замърсеният въздух е изпълнен с положителни йони, които го правят по-тежък и вреден за вдишване. За да се почисти всяка една части мръсотия, е необходим един отрицателен йон. В природата отрицателните йони, се образуват от енергията, която се пренася във въздуха. Тя може да бъде следствие на ултравиолетовите лъчи, светкавиците, гръмотевиците, вятър, дъжд и всякакви други природни процеси. Нека обобщим, за да няма обърквания – наситеният въздух с положителни йони, е тежък, мръсен и вреден за вдишване, а този с висока концентрация на отрицателни йони е чист и освежен.

Нуждаем се от   йонизатори ,озонатори

Както споменахме вече, въздухът, се замърсява постоянно благодарение на нашите действия. Например всяка сграда разполага с климатична инсталация. Следствие на пречистването на въздуха и триенето в перките се намалява количеството на отрицателните йони в него, като се зарежда с допълнителни положителни йони още преди да сме го вдишали. И, за да добиете реална представа за съотношението между отрицателните и положителните йони в природата и „модерното предградие”, ще подплатим думите си с факти. Направените измервания на въздуха показват, че нивото на отрицателните йони в планините, е около 5 000 на квадратен сантиметър, а в един обикновено офис е само 50 за същото пространство.

Така че, сами си направете изводите и преценете защо въздухът в провинцията ви се струва по-чист и свеж, сравнение с този, който вдишваме в „големият град” и затворените пространства. Това се дължи на ниските нива на отрицателните йони в затворените помещения.

За щастие има решение на този проблем и се нарича – йонизатор! Този уред ще регулира нивата на отрицателните и положителните йони във въздуха, а ефектът от неговата работа ще го усетите на мига. Йонизаторът не оказва отрицателно влияние върху здравите хора. Трябва да отбележим, че в модерните климатици има вградени йонизатори, които пречистват въздуха от положителни йони и го насищат с отрицателни такива.

Предлагат се и комбинирани йонизатори, които, освен, че пречистват въздуха от прах, миризми и всякакви други замърсявания, го филтрират по няколко различни начина и могат да ароматизират помещението с облекчаващо благоухание. Също така трябва да отбележим, че редица изследвания са доказали, че пречистващото действие на йонизаторите спомага за по-добър и спокоен сън.

Най-продавани